Bild från nätet
Bild från Coop
Till förrätt serverades soppa med hembakat bröd
500 g oskalde räkor
1 gul lök
1 fänkål
smör
5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2,5 dl grädde
(maizena)
Gräslök
Skala räkor.
Hacka lök och fänkål, bryn i en klick smör.
1 gul lök
1 fänkål
smör
5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2,5 dl grädde
(maizena)
Gräslök
Skala räkor.
Hacka lök och fänkål, bryn i en klick smör.
Häll på vatten, vin och fiskbuljongtärningar låt koka i 15 min.
Sila av lök och fänkål.
Tillsätt grädde och koka ihop i 10 min, red soppan med maizena om du vill ha den lite tjockare.
Ta soppan av spisen, klipp i lite gräslök och slå sedan soppan över räkorna.
Brödreceptet finns här . Jag valde att bara ha i rukola... Jättegott och mycket enkelt! Kan verkligen rekommendera detta bröd!Sila av lök och fänkål.
Tillsätt grädde och koka ihop i 10 min, red soppan med maizena om du vill ha den lite tjockare.
Ta soppan av spisen, klipp i lite gräslök och slå sedan soppan över räkorna.
Till huvudrätt serverades lammytterfilé, potatis- och palsternacksgratäng samt apelsin- och anjouchilisås.
Bild från nätet
Bild från Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!