onsdag 30 mars 2011

Nybakat!


Nybakade frallor som avnjutes ljumma är nog det bästa som finns! Igår bakade jag dubbel sats av de här smarriga bröden! Och självklart slank det ner ett smakprov direkt!
Ett enkelt recept som följer här:

1 l Vätska (Vatten, Mjölk, Solhavre, Vassle)
100 g Jäst
1 msk Salt
2 msk Socker
½ dl Olja
2 dl Grahamsmjöl
2-2½ l Vetemjöl special

Häll fingervarm vätska i en degbunke, tillsätt jäst, salt, socker, olja & det mesta av mjölet. Kör i assistenten på full effekt i 10 minuter.
Låt degen jäsa i bunken i ½-1 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord, forma frallor - ca 25 stycken, låt jäsa ytterligare minst 20 minuter på plåtar. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader. Tyvärr förtäljer inte receptet någon gräddningstid men jag gräddade i 12 min på något lägre temperatur (har varmluftsugn).
Lycka till!

Kram Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!