torsdag 17 juni 2010

Charmigt krocketspel

Min pappa är snäll han! Häromdagen fick jag (bland mycket annat) ett gammalt Krocketspel. Originellt & ovanligt, bågar i rostfritt stål samt fint slitna klubbor & klot. En fin patina det tar lång tid att få och som är charmigare än det nya! Alvin blev jätteglad och har byggt banor över hela trädgården idag på vår lediga & soliga dag! Sen har vi spelat och krockat och skrattat! En klassiker...
/Lisa

4 kommentarer:

  1. Låter härligt!! Får nog ta & rota fram vårt gamla hemma hos mina föräldrar...
    Kram♥

    SvaraRadera
  2. Nils önskar sig krocketspel i födelsedagspresent...hoppas det dyker upp ett under helgens kalasande! Petig som jag är har jag vänligt men bestämt bett om ett i mer klassiskt stil. Vill ej ha de som tex. Maxi säljer, så fult i färgen och sunkig kvalitet! ;-)
    //Anna

    SvaraRadera
  3. Hej! En helt annan fråga... såg på något ställe att du berättat om när du målade en garderob med magnetfärg + skoltavelfärg. Har några frågor om det om du har lust att hjälpa mig.
    Har målat en vägg två gånger med magnetfärg (svindyrt) och tänkte nu måla över med skoltavelfärg. Men ytan är ju rugglig och ojämn, kommer det ändå gå att skriva på väggen? Måste jag måla två gånger med skoltavelfärgen? Kan man använda vanlig överbliven väggfärg först och sen skoltavelfärg för att det inte ska bli så dyrt? Kommer magnetismen ändå att fungera med två lager färg på om jag nu måste ha det? Förlåt att det blev så många frågor, men jag är i desperat behov av hjälp. Tusen tack om du vill svara på detta!!
    // Jannika Bentley

    SvaraRadera
  4. Jag & maken svarar Jannika:
    Sonens dörr är något rugglig oxå. Vi målade två lager skoltavelfärg som vi inte tycker var så dyr (magnetfärgen var dyr däremot!). Blir inte jättesnyggt när man skriver då det är småruggligt och magnetismen funkar inte heller superbra då, men den går igenom skoltavelfärgen! För perfekt resultat bör du nog spackla supertunt - så du fyller ut ruggligheterna - och sandpappra försiktigt med finaste sandpappret men risken är väl magnetfärgen, fråga i färghandeln! Underarbetet är ju tyvärr alltid det viktigaste! Skippa vanlig väggfärg, för att få en bra skrivyta behövs nog två lager skoltavelfärg, tyvärr...
    Mvh Lisa

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!